Simeon

Istoria Craciunului pe scurt:
In 354, Papa Liberiu a introdus data de 25 decembrie ca zi de Nastere a lui Iisus. 
In calendarul bisericilor orientale, Nasterea Domnului s-a despartit prima data de cea a Botezului in cadrul Bisericii de Antiohia, in jurul anului 377, apoi la Constantinopol, in 379. Incepand cu aceasta perioada, Nasterea lui IIsus se va serba pe 25 decembrie.
Nasterea Domnului, Natalis Domini sau Craciunul, sarbatorit in fiecare an la 25 decembrie, a inlocuit sarbatoarea pagana a solstitiului de iarna (natalis solis), care se combinase cu sarbatoarea zeului solar Mithra, reprezentantul soarelui pe pamant. In acele timpuri, ca si astazi de altfel, in Biserica Ortodoxa Iisus Hristos era numit "soarele dreptatii". Si prin mijlocirea acestui simbolism, Biserica a reusit sa inlocuiasca, pentru credinciosii sai, o sarbatoare pagana cu una crestina.
Ziua Nasterii lui Iisus a fost declarata sarbatoare a Imperiului Roman in 429 de catre imparatul Iustinian.

DEX:
S.B.
CRĂCIÚN - 1) Sărbătoare creștină, simbolizând nașterea lui Isus Hristos. 
2): Moș Crăciun -personaj mitic despre care copiii cred că le aduce daruri în noaptea acestei sărbători. 

Sarbatoarea Craciunului, este cea mai iubita sarbatoare a crestinitatii ! 
Datorita numeroaselor traditii aparute de-a lungul timpului in sarbatorirea Craciunului , adevaratul motiv de sarbatoare a fost acoperit , si din ce in ce mai putini crestini sarbatoresc Craciunul intr-un mod  corect . 
In fiecare tara din Europa, Craciunul se sarbatoreste intr-un mod diferit, fiecare tara avand propriile traditii  ! Din pacate unii nu se gandesc deloc la Nasterea lui Isus Hristos pe tot parcursul acestei sarbatori, desi El ar trebui sa fie in centrul sarbatorii ! 
Ar trebui sa ne dea de gandit acest lucru... 



Etichete: edit post
0 Responses

Trimiteți un comentariu

muzica